L’11è Març Gastronòmic s’allargarà fins al 12 d’abril. Foto: AGT Baix Llobregat

L’onzena edició del Març Gastronòmic, que va començar el 5 de març i s’allargarà fins al 12 d’abril, compta amb la presència de quatre restaurants del Montserratí, un més que l’any passat. Són el martorellenc Aqqua, l’abrerenc Can Martinet, l’esparreguerí La Volta i, com a novetat, el santandreuenc El Palau Vell. De fet, es tracta dels mateixos establiments que, el mes de gener, van entrar a la guia dels 50 millors restaurants del Baix Llobregat i l’Hospitalet.

El Març Gastronòmic és una activitat organitzada per l’Associació de Gastronomia i Turisme (AGT) i l’Ajuntament del Prat de Llobregat, amb l’objectiu de promoure els productes agrícoles i gastronòmics de proximitat del Parc Agrari del Baix Llobregat, especialment la Carxofa Prat i el pollastre Pota Blava. En aquesta entrega, hi participen un total de 34 restaurants de 18 municipis diferents del Baix Llobregat, el Vallès Occidental i el Barcelonès. Tots els establiments implicats serviran menús elaborats amb els ingredients protagonistes i es preveu que se superi el rècord assolit el 2019: més de 5.000 menús.

Enguany, aquest esdeveniment culinari totalment consolidat ha estat apadrinat per la periodista Cristina Jolonch, especialitzada en temes de cuina, que acumula una experiència de tres dècades a La Vanguardia. Jolonch és, a més, impulsora del projecte Cocina Conciencia de la Fundación Raíces. Així, l’onzè Març Gastronòmic dona suport també a aquesta iniciativa que fomenta la inserció social i les segones oportunitats.