Presentació del projecte de la plataforma. Foto: Ajuntament de Martorell

L’Ajuntament de Martorell vol posar en marxa una plataforma que permeti als comerços locals vendre els seus productes per internet. El consistori ja està treballant perquè aquesta nova eina pugui entrar en funcionament de cara a la campanya de Nadal.

La presentació de la iniciativa es va fer el dia 22 al Complex Educatiu, i va anar a càrrec de l’alcalde Xavier Fonollosa i de la regidora de Comerç i Promoció Econòmica, Rosa Cadenas. Durant l’acte, Fonollosa va avançar el nom de l’aplicació –’A prop Martorell’– i va donar detalls sobre el seu cost i funcionament. En aquest sentit, va dir que els comerciants que vulguin sumar-s’hi hauran de pagar 25 euros al mes i el 5% de cada venda que hi facin, tot i que el primer any l’Ajuntament finançarà la meitat dels costos. A més, va explicar que una empresa gestionarà l’app i farà els catàlegs virtuals de les botigues que en formin part.

Quan es posi en marxa, els comerciants rebran les comandes abans de les dues del migdia i, a la tarda, els repartidors les passaran a recollir. Els compradors s’hauran d’encarregar de les despeses de l’enviament, excepte quan l’import de la compra superi un preu determinat. Segons fonts municipals, l’aplicació permetrà buscar ofertes i localitzar les botigues més properes, i indicarà com arribar-hi.

Tal com va dir l’alcalde, l’objectiu d’aquesta eina és incrementar el volum de negoci del comerç de proximitat, que es pot veure amenaçat per les grans superfícies i plataformes online en cas de no adaptar-se al nou model de consum de la societat.