L’Ajuntament hi destina uns 300.000 euros i calcula que s’hi poden acollir uns 200 negocis. Foto: Ajuntament

El Ple municipal de Martorell ha aprovat d’urgència aquest dilluns uns ajuts immediats de 1.500 euros per als bars, restaurants i centres d’estètica. Aquests negocis, que són els afectats per les noves restriccions de la Generalitat per aturar la propagació del coronavirus, rebran els diners en un termini màxim de cinc dies des de la sol·licitud. Els ajuts es poden demanar fins al 15 de desembre.

Segons detallen des de l’Ajuntament, al municipi hi ha uns 200 locals susceptibles d’acollir-se a l’ajut, de manera que preveuen destinar-hi uns 300.000 euros aproximadament. L’alcalde Xavier Fonollosa ha reconegut que aquesta és “una decisió sense precedents” que arriba “en un any en què les arques municipals estan especialment tocades”, però que el consistori és conscient que és “l’administració més propera al ciutadà i que cal fer l’esforç per ajudar a aquests establiments”. “Aquests seran uns ajuts directes ràpids, perquè entenem que la situació és crítica”, ha afegit Fonollosa.

Poden accedir a l’ajut tots els bars, restaurants i centres d’estètica que ho sol·licitin, sempre que tinguin la llicència regulada i no tinguin cap deute amb l’Ajuntament. A més, aquesta subvenció serà compatible amb qualsevol altra ajuda concedida per altres administracions i ens públics o privats.