El mercat deixarà de funcionar el mes de març. Foto: Aj. d’Esparreguera

El Mercat Municipal d’Esparreguera deixarà de funcionar el mes que ve, després que l’Ajuntament anunciés al setembre que no renovaria les llicències dels actuals paradistes. Ara, el consistori assegura que s’està plantejant dues opcions: assumir la reforma de l’equipament i licitar-ne després els drets d’ús, o bé fer una concessió administrativa perquè la iniciativa privada es faci càrrec de les obres de millora i l’explotació del mercat.

Així ho va fer públic l’Ajuntament ahir, dia 10, alhora que va reiterar la seva aposta per “un model mixt, que combini usos comercials i usos culturals”. Obeint la voluntat de la Regidoria de Promoció Econòmica, aquest nou mercat reservaria un espai al comerç de proximitat, però també incorporaria un bar i una zona pensada per acollir actuacions musicals i teatrals.

Sobre les dues possibilitats que hi ha ara damunt la taula, l’alcalde Eduard Rivas apunta que el fet “que s’opti per una via o per l’altra dependrà de com quedi definit, finalment, el Pla d’Inversions Municipal (PIM)”, tal com recull el web municipal. El govern municipal està elaborant actualment aquest pla, del qual es derivaran les futures inversions i intervencions i, a partir d’aquí, es determinarà l’evolució dels usos de l’equipament.