Tast de raïm i vins durant la Festa del Roser. Foto: Twitter (@xavifono)

El sector vitivinícola continua en auge, i l’aposta per aquest àmbit econòmic basat en les vinyes i la cultura del vi i el cava continua sent segura i rendible dins de qualsevol fira comercial o festa popular.

Un exemple més d’aquest fet és la 7a edició del Vimart, la gran cita vinícola i gastronòmica de la Festa del Roser de Martorell, que ha registrat segons l’Ajuntament la venda d’unes 2.200 copes.

La plaça de l’Església i els seus voltants van allotjar una vintena de cellers i 9 parades de menjar, on es van poder degustar vins, caves, tapes i dolços. A més, als jardins de l’Església s’hi va celebrar la 6a edició de Vi, moda i estilisme. En aquesta edició, el Vimart va ampliar la seva oferta i el seu espai. A més de la plaça i el fossar de l’Església, hi va haver estands als carrers dels voltants com al passatge de Cal Picarol, el carrer de l’Aigua o els jardins de l’Enrajolada. La DO Catalunya va ser la protagonista d’enguany, i segons s’explica des de l’organització de la fira, aquesta denominació d’origen està impulsant algunes varietats autòctones perdudes, així com vins i caves que no s’havien inclòs a cap DO, amb força èxit.

A més, una quarantena de persones van poder fer un tast, a la Casa de Cultura, per conèixer en profunditat els vins de la DO Catalunya, a càrrec de la sommelier Clara Dalmau. Al Cafè de la plaça també s’hi va realitzar una demostració de pintura amb vi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram