El dramaturg ha escrit ‘El mirall’, un monòleg sobre el confinament. Foto: Arxiu

Teatres, cinemes o sales de concerts van ser dels primers espais a tancar les seves portes al públic pel coronavirus, i tot apunta que seran dels últims a poder tornar a obrir. Conscient d’aquesta situació, el món de la cultura s’ha esforçat des del principi de la crisi per mantenir viu el sector. Un bon exemple d’això és la iniciativa del dramaturg Jordi Casanovas ‘Coronavirus Plays’, que proposa als dramaturgs que escriguin escenes o monòlegs curts i els pengin a les xarxes, per tal que els intèrprets que vulguin puguin donar vida a aquests textos i compartir-ne el resultat.

L’esparreguerí Gerard Bidegain, dramaturg i director de teatre, s’ha sumat a aquesta proposta amb El mirall, un monòleg en què una persona confinada (sense edat ni gènere concrets) parla amb un veí o veïna des del balcó. Es tracta d’un text escrit “des de la ironia i l’humor”, explica Bidegain, que ha triat aquest to per intentar “sortir una mica de les males notícies” que ens acompanyen aquests dies. A més, toca temes tan actuals com els problemes tècnics en fer videotrucades o la bogeria per comprar paper de vàter, de manera que pot esdevenir “un document més per retratar aquesta època”.

L’escrit de Bidegain ha tingut molt bona rebuda i ja l’han interpretat en dues ocasions. El primer a fer-ho va ser l’actor Oriol Genís, que va penjar a YouTube “una versió més televisiva”, mentre que l’actor i dramaturg Enric Sunyol va fer una interpretació molt diferent per al seu programa de Ràdio Gràcia.

Amb tot, l’esparreguerí considera que iniciatives com la de Casanovas són molt positives en els temps que corren: “És una manera de connectar-nos entre la gent del gremi, que estem tots en la mateixa situació”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram