Joan Galceran (ARA) retirarà el seu suport a Enric Carbonell (PSC). Foto: Ajuntament

L’alcaldia d’Enric Carbonell a Sant Esteve podria tenir els dies comptats. Els grups municipals d’ERC, Alternativa Unitària i ARA han presentat aquest dimarts una moció de censura per fer fora el govern socialista, que actualment governa en minoria amb 4 regidors. Si la moció prospera, qui prendrà el relleu de Carbonell serà l’exalcaldessa Carme Rallo, d’ERC.

En declaracions a Línia Nord, Rallo ha recordat que els republicans van guanyar les eleccions municipals del maig, així que consideren que les urnes els “legitimen” per presentar aquesta moció. Cal recordar que ERC va aconseguir 5 regidors, mentre que els socialistes van ser la segona força més votada amb 4 representants. En aquell moment, la formació liderada per Rallo va fer un pacte amb Alternativa (1 regidor), però Carbonell li va arrabassar l’alcaldia gràcies al suport de Ciutadans, En Comú i ARA.

Precisament va ser el regidor d’ARA, Joan Galceran, qui va decantar la balança a favor del candidat socialista. Ara, però, ha decidit donar suport a la líder republicana. Sobre els motius d’aquest canvi, Galceran al·ludeix a “la impossibilitat de formar govern” i assegura que ha “buscat sempre l’estabilitat municipal”, tal com ha explicat a aquest mitjà.

L’encara alcalde, per la seva banda, s’ha mostrat esperançat: “No crec que la situació sigui irreversible. Faré l’esforç que calgui perquè no es presenti la moció”. En cas que sí que tiri endavant, el Ple Extraordinari per debatre-la i votar-la serà el pròxim 28 de gener.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram