Les forces independentistes han crescut en vots a Castellví. Foto: Ajuntament

ERC no només ha revalidat la victòria del 28A a Castellví, sinó que ho ha fet augmentat els seus resultats. El 27% dels castellvinencs han confiat en el partit republicà aquest 10N, una xifra que no es va superar en els darrers comicis. El PSC, que ha repetit com a segona força, ha caigut 3 punts i ha aconseguit quasi un 16% dels vots. La tercera opció ha estat ECP, també amb prop del 16%, 2 punts menys que a les anteriors generals.

Els grups que han crescut al municipi han estat JxCAT, el PP i Vox. La llista de Laura Borràs ha augmentat un punt i mig, de manera que ha comptat amb l’11,5% dels sufragis. Els populars han aconseguit més del 8% dels vots, gairebé 3 punts més que el 28A, i els ha seguit el partit d’ultradreta amb prop del 6,5% dels suports, 2 punts més que el mes d’abril.

La CUP, per la seva banda, ha rebut més del 5,5% dels vots, consolidant així els bons resultats de l’independentisme al municipi. Per darrere dels cupaires ha quedat Cs, que ha aconseguit el suport del 5% dels electors, de manera que ha patit una caiguda estrepitosa: el 28A tenia més del 12% dels suports.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram