El collbatoní Aniol Garcia és entrevistat durant el programa. Foto: ‘3 a la carta’

Collbató va ser el municipi protagonista del programa Divendres de TV3 durant tres dies (11, 12 i 13 de novembre), al llarg dels quals es va fer un seguiment de la vida collbatonina i es van mostrar els indrets més emblemàtics de Collbató i el seu entorn.

El primer dia, el programa es va emetre des de la plaça de l’Església, on l’escriptor Màrius Serra va repassar les expressions més característiques de Collbató, com la paraula “salnitre”. El mateix dia, la cantant Núria Feliu, veïna de Collbató, també va intervenir al programa. Cal Meteocoll, el bar regentat per Jordi Gubern situat a la plaça, també va ser un dels protagonistes. I no va poder faltar una secció dedicada al compositor collbatoní Amadeu Vives, de la mà de la historiadora Assumpta Muset.

L’endemà va estar dedicat a l’oli i a les Coves de Salnitre (el programa es va gravar al Racó d’en Ponis, on està situat el molí). Es van tastar diverses varietats d’aquest producte i es va donar a conèixer l’oli de Collbató. Més tard, l’ex guia de les coves Aniol Garcia va explicar a l’audiència la història d’aquestes cavitats, acompanyat pel meteoròleg Dani Ramírez. El darrer dia, que es va tornar a emetre des de la plaça de l’Església, Aniol Garcia va fer un recull de recomanacions per aquells que vulguin visitar Collbató: el nucli antic, l’ermita de la Salut i el seu entorn (incloses les basses i les construccions de pedra seca), i una excursió fins al Monestir pel camí de les Bateries.

El collbatoní Francesc Jorba va mostrar les seves maquetes del municipi i també es va dedicar un espai al taller d’orgues Blancafort.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram