El Holi Festival de la Festa Major 2018. Foto Grisphotot / Ajuntament

Martorell encara el mes d’agost amb la mirada posada en la Festa Major, la cita més important del seu calendari festiu. Del dimecres 14 al divendres 16, el municipi gaudirà d’un programa d’activitats pensat per arribar a tots els públics, apostant un any més pel format de metafesta.

La primera de les festes temàtiques serà la Festa de Conte, que es farà la tarda de dimecres a la plaça de la Vila i inclourà la 19a edició de l’Artesanàlia. Tanmateix, el veritable tret de sortida de la celebració serà el pregó del martorellenc Oriol Malet, il·lustrador i autor de còmics. Després de les actuacions de les colles de cultura popular arribarà el torn dels infants, amb la Festa Major Petita i la projecció de Tadeu Jones 2. El Secret del Rei Mides.

A la nit hi haurà dues propostes d’oci. D’una banda, els més grans comptaran amb el ball de gala d’El Progrés, a càrrec de l’Orquestra Internacional Maravella. De l’altra, els carrers de la Vila acolliran la 7a Cercanit, que seguirà el ritme de ZeBrass Marching Band i acabarà a la plaça de l’Església, on tindrà lloc la Festa Petarda.

L’endemà, dia 15, es concentrarà el gruix dels actes. Durant el matí i el migdia, l’escenari principal continuarà sent el barri de la Vila, amb les visites teatralitzades a l’Enrajolada, la missa solemne a l’església de Santa Maria i el Concert Vermut amb Q Voce, també a la plaça de l’Església. En canvi, a la tarda, les activitats es traslladaran a la plaça de les Cultures, on s’instal·larà el parc d’aigua i se celebraran el Holi Festival, la gelatada popular i la ballada de sardanes. A més, l’Espai Jove Punt Nord acollirà la nova Festa Jove i Agustín Durán actuarà a El Progrés, en el marc del cicle Monoloaddictes. La segona jornada acabarà amb la multitudinària Festa Grossa, que portarà a l’escenari del carrer Josep Vilar els grups Baciamolemani i Oques Grasses i el DJ Quim Martínez.

El darrer dia començarà amb les visites teatralitzades al Museu Vicenç Ros i continuarà, ja a la tarda, amb el Torneig de Petanca. L’oferta cultural inclourà l’espectacle de La Belluga, una mostra de balls i l’obra ‘Nàufrags’ de La Industrial Teatrera. A la nit, el correfoc de la Colla de Diables i la Festa Superpetarda, amb el DJ Josep Maria Portavella, tancaran tres dies intensos.

Oques Grasses, principal reclam musical de la festa

Un dels punts centrals de la Festa Major de Martorell és l’escenari del carrer Josep Vilar, per on passen artistes reconeguts a nivell nacional any rere any. Aquest 2019, el principal reclam musical és el grup Oques Grasses, que presentarà el seu darrer treball, ‘Fans del sol’.

Després d’un any de descans, els osonencs van tornar a primera línia el passat mes de febrer amb la publicació del seu quart disc, que ha estat tot un èxit. La cançó que ha tingut més bona rebuda entre el públic ha estat ‘In the night’, que té més de 2 milions de reproduccions a Spotify i superà el milió i mig a YouTube.

VEUS INTERNACIONALS
Abans del concert d’Oques Grasses, el públic martorellenc podrà gaudir de l’actuació dels italians Baciamolemani. La formació siciliana, que ha col·laborat amb grups com La Pegatina, oferirà un espectacle ple d’energia.

Així doncs, tot apunta que la Festa Grossa al carrer Josep Vilar tornarà a ser un dels actes més multitudinaris de la Festa Major.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram