Els treballs de rehabilitació del nou institut de Martorell acabaran a finals de desembre, segons han anunciat fonts municipals fa uns dies.

El nou centre està ubicat a l’antiga escola Montserrat, tal com ho van acordar el consistori i el departament d’Ensenyament de la Generalitat el passat mes de febrer per tal de complir amb les dades de projecció demogràfica.

L’Ajuntament de Martorell va projectar aleshores la remodelació de l’antiga escola Montserrat, amb una inversió de 1.200.000 euros. La construcció del centre s’articula en dos blocs rectangulars de planta baixa i primera planta, amb tres aules a cada planta, col·locats paral·lelament a diferents nivells i units per un altre volum transversal amb planta única.

Els tres edificis formaran un gran pati central i un al davant amb una rampa que evita barreres arquitectòniques entre els diferents espais lliures. Un cop estiguin enllestides les obres, l’Institut Martorell, que és com s’anomenarà el nou centre educatiu, passarà dels 160 alumnes actuals a 240 el curs vinent.

El centre educatiu martorellenc va ser projectat per l’arquitecte Josep Lluís Sert i és patrimoni històric municipal. L’any 1935, però, la construcció de l’edifici va ser interrompuda per la Guerra Civil i l’arquitecte no va poder completar la direcció de les obres, fet que va provocar que l’obra es veiés força modificada respecte del projecte inicial.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram