La Passió al carrer, iniciativa pilot feta l’any passat. Foto: Joan Tejedor / Ajuntament

Esparreguera ja ho té tot a punt per viure el que probablement serà l’esdeveniment cultural de l’any al municipi: el Festival FiraPassió. Es tracta de la primera Fira de Passions de Catalunya, que té l’objectiu de donar a conèixer totes les representacions de la Passió. Per això, hi estan convidades la Federació Catalana de Passions, que engloba set municipis catalans, i l’associació Europassion, que aglutina 83 passions de 16 països europeus. A la plaça de l’Ajuntament es concentraran els estands d’informació de les diferents passions.

La fira, que se celebrarà el cap de setmana del 16 i el 17 de febrer, s’ambientarà en l’any 0 i comptarà amb la representació de diferents escenes del drama sacre, a càrrec de diverses passions. La Passió d’Esparreguera protagonitzarà les cercaviles de l’Entrada de Jerusalem i la Festa de la Llum. També hi haurà una fira comercial al carrer de Baix i a l’illa de vilatans.

Aquest esdeveniment pioner serà l’avantsala de l’inici de les funcions de La Passió d’Esparreguera, el dia 10 de març. Per a Manel Roca, representant de l’entitat, aquest fet “dona molta projecció per tirar endavant l’espectacle”. A més, el Teatre de la Passió celebra enguany el seu 50è aniversari.

El Festival Cultural FiraPassió posarà el punt final a la Festa Major d’Hivern, que va començar el dia 8. La festa ha estrenat aquest any un nou format, amb el suport de la Federació d’Entitats de Cultura Popular i Tradicional Catalana d’Esparreguera, la Passió d’Esparreguera i Esparreguera Comerç.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram