Imatge de les restes arqueològiques trobades a Olesa. Foto: CMRO / Ajuntament

Durant el transcurs de les obres de millora que està duent a terme l’Ajuntament d’Olesa al centre del municipi, en concret a les places de la Cendra i Nova, s’han descobert restes de l’antic castell de la localitat.

Segons el consistori, de seguida es va fer una prospecció i es van detectar les restes, de manera que diversos arqueòlegs s’hi van desplaçar per estudiar les seves característiques.

D’aquestes anàlisis es desprèn que es tracta d’un tram del mur de tancament de l’estructura de l’antic castell d’Olesa, diversos trams del fossat defensiu i estructures de mur d’un baluard.

L’arqueòleg responsable de l’excavació, Oriol Achon, va assegurar a diversos mitjans que “es tracta d’una troballa molt important, que ajudarà a explicar una mica millor una part de la història d’Olesa i que s’ha de preservar degudament”.

L’alcalde ha dit que les restes s’hauran de cobrir, perquè la zona no pot quedar aixecada, però que es buscarà un sistema que permeti deixar-hi constància del que s’hi ha trobat, i que segurament permeti observar les troballes.

Amb aquestes troballes es confirmen les sospites d’entitats locals com el Centre Muntanyenc i de Recerques Olesà i l’Arrel Acció Cultural al voltant de les restes arqueològiques que s’esperaven trobar entorn de l’església de Santa Maria.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram