Abocament d’uralita al carrer Sardana, a Ca n’Amat. Foto: Ajuntament

El mes de setembre no va començar bé per a la salut pública i ambiental sesrovirenca. El dia 1, l’Ajuntament de Sant Esteve va detectar un abocament il·legal d’uralita al carrer Sardana, situat al barri de Ca n’Amat. Des d’aleshores i fins al dia 13, la uralita va romandre envoltada de tanques que alertaven els ciutadans del perill. Finalment, la companyia Verdmon Gestió Ambiental, contractada pel consistori, va retirar el material. 

La uralita conté una substància cancerígena, l’amiant (de fet, ‘uralita’ és el nom comercial del fibrociment d’amiant), de manera que suposa un gran risc per a la salut. És per això que l’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament va haver de contractar de manera urgent una empresa especialitzada en aquests casos. La retirada de la uralita va suposar un cost de 6oo euros al municipi.

Des del primer moment, la Policia Local va iniciar una investigació per identificar els responsables d’aquest acte incívic. De moment, no hi ha notícies sobre els culpables, però la Policia continua la seva recerca per poder cursar la denúncia davant la Fiscalia de Medi Ambient. L’abocament podria ser considerat un delicte contra la salut pública i el medi ambient.

De fet, les sancions per abocar, buidar o dipositar qualsevol tipus de residu a la via pública podrien arribar als 2.000 euros, segons regula l’Ordenança de Civisme.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram