Durant tres dies (3, 4 i 5 d’octubre), Martorell ha celebrat una de les festes més importants del municipi, la Festa del Roser, que com cada any cau en el primer cap de setmana d’octubre.

La festa va començar oficialment dissabte a la tarda, amb la lectura del pregó a càrrec de l’historiador i crític de vi Jordi Alcover i la trepitjada popular del raïm amb la qual se celebra la Festa del Most, que és l’origen de les Festes del Roser.

El Vimart, la fira de vins i caves de Martorell, també és una cita obligatòria des de fa tres anys durant la celebració de les Festes del Roser. Així, des de dijous 2 d’octubre fins diumenge 5, els martorellencs i martorellenques i els visitants han pogut gaudir d’una copa mentre passejaven pels carrers de Martorell.

A més del Vimart, s’han celebrat altres activitats culturals i socials organitzades per les entitats del municipi. Per exemple, dissabte 4 d’octubre, la Colla de Diables de Martorell va presentar la Iaia de l’Any, que va donar el tret de sortida al correfoc, un dels actes populars més destacats de la Festa del Roser. Ho van fer acompanyats del ritme i la música de la Martucada, el grup de percussió de l’entitat.

També es va fer el concurs O-Kàlia, en el qual van participar diferents formacions musicals de Martorell com Timón Rumba, Big Banana, Apalankaos, Mr.Muri o Smooth. Diumenge es va fer la marxa de la gent gran i va haver-hi un espectacle infantil.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram