Una imatge d’unes maniobres similars a Collbató el 2014. Foto: Twitter

El dia que Collbató presentava a la premsa el nou audiovisual de les Coves de Montserrat, soldats de l’exèrcit amb tot l’equipament i sis vehicles militaritzats accedien al pàrquing públic on esperaven els periodistes. Una imatge que l’alcalde, Miquel Solà, no considera “positiva” per al poble, tal com ha explicat a Línia Nord.

El batlle, a més, ha lamentat la presència de militars a la zona per fer maniobres, tot i tractar-se d’una escena habitual en els últims anys. Sigui com sigui, Solà considera que “no és agradable veure soldats armats en un entorn natural i turístic com és Montserrat”. De fet, el Ple va aprovar en el seu moment una moció rebutjant les marxes per la muntanya.

Aquesta publicació s’ha posat en contacte amb el Ministeri de Defensa, des d’on han explicat que la maniobra depenia de la caserna de Sant Climent Sescebes i que es va tractar d’una “marxa quotidiana”. En tot moment, diuen, es va respectar l’entorn, deixant els cotxes degudament aparcats al pàrquing de les coves. A més, les mateixes fonts asseguren que es va avisar el consistori “com sempre”, a través d’un fax. “Ara mateix és l’única comunicació per fax que rebem a l’Ajuntament”, reconeix un Solà que critica les formes de la institució armada, la qual “no diu una data concreta” de quan portarà a terme les maniobres. “Rebi o no rebi el fax, seguiran fent el que vulguin”, es resigna.

I és que Solà recorda que no és la primera vegada que es queixen, però lamenta que no els fan gaire cas. El que sí que han aconseguit, tanmateix, és que els soldats no passegin amb les armes pels carrers del poble, com sí que feien anys enrere.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram