Els 3,2 milions d’euros del nou pavelló lideren les inversions. Foto: Ajuntament

El Ple municipal ha donat llum verda al pressupost de l’Ajuntament per l’any 2018, que serà de més de 36 milions d’euros, un 6,5% més que l’any anterior. L’equip de govern, PDeCAT i ERC, diu que els comptes són “continuistes” i destaca la bona salut de la qual gaudeix la tresoreria , amb tan sols un 47% d’endeutament.

Així, les inversions pel 2018 se centraran en l’obra pública, amb diversos projectes sobre la taula. El regidor d’hisenda, Josep Casasayas, va destacar durant el Ple que “la principal inversió de 2018 serà la construcció del Pavelló Triple Esportiu de Can Cases, amb una partida de 3,2 milions d’euros”. També es va referir als projectes per millorar la via pública –prop de 400.000 euros–, les actuacions en edificis municipals –375.000 euros–, la creació del Parc Multiaventura a Can Cases –300.000 euros–, i els pressupostos participatius –200.000 euros–. A més, l’Ajuntament preveu oferir ajudes a empreses que contractin veïns a l’atur durant almenys sis mesos, i també subvencions al comerç local.

L’oposició, però, no ha donat suport als comptes municipals. PSC, Movem Martorell, PP i Som Martorell es van abstenir en la votació per diversos motius. El PP va criticar que tot i que la hisenda municipal no té pressions, no s’aprofiti per rebaixar els impostos i taxes municipals. També pel tema fiscalitat es va abstenir el grup de Movem Martorell, ja que consideren que aquestes taxes no són progressives i no s’adeqüen als ingressos de cada ciutadà. Per al PSC, però, els comptes de l’any que ve estan ben dissenyats en el capítol d’ingressos.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram