El nou edifici podria ubicar-se al costat de l’estació. Foto: Google

El projecte de reubicació de les dependències judicials de Martorell comença a agafar forma. El Ple municipal ha aprovat la modificació del Pla General d’Ordenació Urbana per tal que la zona del costat de l’estació de Martorell Central, a Can Carreres, aculli el nou edifici dels jutjats.

Aquesta iniciativa arrenca de l’acord a tres bandes -Ajuntament, Generalitat de Catalunya i FGC- que farà possible que es pugui edificar en aquesta zona. La modificació urbanística, a més permetrà que tota aquesta zona passi a admetre usos d’oficines i d’administració. El regidor de Planificació Urbanística, Adolf Bargués, va defensar aquest punt al passat Ple, tot explicant que els nous jutjats són “una necessitat, ja que els actuals jutjats pateixen una situació de disgregació pendent de resoldre. Per això, vam aprofitar la visita a Martorell del conseller de Justícia fa un any i mig per plantejar-li la necessitat de disposar d’un edifici de qualitat per acollir els jutjats”. En efecte, quan el conseller Xavier Mundó va visitar la ciutat es va comprometre a treballar en aquest projecte, del qual resultaria un edifici d’uns 4.000 metres quadrats.

Pel regidor, l’espai escollit és “una zona de fàcil accés per a la gent, ben connectada i que fomentarà el transport públic, i situada en un barri antic de la població com és Can Carreras al que cal. L’alcalde Xavier Fonollosa va afegir que “el nou edifici dels jutjats és una necessitat que fa dècades que Martorell demanava”. El punt es va aprovar amb els 12 vots favorables de l’equip de govern municipal i del PP i l’abstenció dels grups del PSC i Movem Martorell.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram