Aquesta nau del sector de les Rubiroles és l’objecte de la polèmica. Foto: GM

“Així va el país! A Olesa l’Ajuntament dóna permís per construir una mesquita (…) i no per ampliar a una residència d’avis (…) A on anirem a parar! Passa-ho perquè aquest missatge arribi a algú que pugui parar aquesta injustícia!”. Aquest missatge ha estat corrent pels telèfons mòbils dels veïns d’Olesa, i s’ha generat tota una polèmica que ha obligat l’equip de govern a sortir a donar explicacions. El fet és que la residència Sant Agustí fa anys que està intentant ampliar la seva planta baixa per tal d’oferir nou places més de residència a persones grans, però els terrenys on està ubicada no admeten usos d’aquests tipus de caràcter permanent, i la Generalitat no els dóna permís. En canvi, la comunitat islàmica d’Olesa ha sol·licitat instal·lar un centre de culte en una antiga nau industrial situada a la mateixa zona, i com que la seva activitat és de caràcter temporal –allà no hi residirà ningú, com sí que seria el cas del Sant Agustí–, la Generalitat sí que els ha donat permís.

El regidor d’urbanisme del municipi, Miquel Riera, ha manifestat a la ràdio municipal que l’Ajuntament “en cap cas és arbitrari en les seves decisions” i que en el tema que ens ocupa només té atribucions “de mitjancer”, ja que la “decisió final” sempre és de la Generalitat. Riera ha explicat que donen suport al projecte d’ampliació de la residència, però que no poden fer “res més al respecte”.

El consistori, a més, ha emès un comunicat on demana a la ciutadania que “abans de creure’s i difondre rumors o informacions imprecises” consulti les fonts oficials.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram