L’alcalde Llorca no és partidari del referèndum. Foto: Arxiu

El mateix dia que el Govern de la Generalitat va anunciar la pregunta i la data de l’1 d’octubre per al referèndum sobre el futur polític de Catalunya, l’alcalde de Sant Andreu de la Barca, Enric Llorca, va assegurar que “tant el president del Govern com el vicepresident saben que el referèndum no s’arribarà a celebrar i que haurem d’anar a unes eleccions anticipades i continuarem amb el mateix impàs que fins ara”. 

El socialista Llorca assenyala que, mentre que el Govern fa “populisme i promeses que no es poden complir”, són els ajuntaments els que treballen “dia a dia per solucionar els problemes de les persones”.

La direcció del PSC a Catalunya ha elaborat un argumentari perquè els seus alcaldes, regidors i altres càrrecs electes sàpiguen com han d’actuar si el govern de la Generalitat sol·licita col·laboració als ajuntaments per organitzar la consulta. Així, la direcció socialista insta aquells que tinguin responsabilitats municipals a negar tot ajut institucional per a la celebració de l’1-0. En aquest sentit, Llorca reconeix que “sempre” actuaran emparant-se en la llei i deixa clar que no faran res “que no estigui d’acord amb la llei”. A més, diu que demanaran un informe al secretari municipal per saber com han d’actuar “davant d’un possible referèndum”.

Al marge del referèndum, l’alcalde socialista ha criticat “la inactivitat del Govern”, que segons Llorca, “arriba en el pitjor moment, després de la greu crisi viscuda i de la que comencem a sortir. Dir que tot s’arreglarà si Catalunya és independent és fer demagògia”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram