L’Ajuntament està reorientant els usos per al Centre Cultural. Foto: Carbonell

El Centre Cultural serà un espai de referència per a la gent jove. L’equipament, construït l’any 1995, es convertirà en un nou espai multidisciplinar: multimèdia, audiovisual, musical, creació artística i gastronòmic. A través del projecte Transforma CCM, el govern municipal està reordenant els espais per donar-li una volta de cap a peus. Aquesta setmana l’Ajuntament té previst presentar la proposta a l’equip assessor format per 21 joves del municipi.

La regidora de Joventut, Cristina Dalmau, avança a Línia Nord, que “el Centre Cultural serà un espai 3.0, un lloc d’inquietuds, de xarxa i d’intercanvi de projectes entre els joves”. El pla d’usos per a l’equipament s’està dissenyant a partir de les propostes que el consistori està recollint, encara, dels joves dels centres escolars, dels instituts i d’entitats locals.

Arran del trasllat de l’antiga biblioteca –la nova, que es va inaugurar el 2015, és a tocar–, l’espai buit compartirà gastronomia i coworking.

Els altres principals canvis previstos en aquest pla d’usos seran el trasllat dels departaments de Cultura i Joventut a la primera planta; la sala d’exposicions Jaume Muxart, la qual, segons Dalmau, serà “un nou espai d’expressió artística” i, en la tercera planta, un espai musical.

L’Ajuntament té previst que la posada en marxa dels nous espais es faci efectiva durant l’últim trimestre d’aquest any.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram