El balneari de la Puda, un espai emblemàtic del Baix Nord. Foto: Línia Nord

L’antic balneari de la Puda podria tornar-se a obrir al públic prop de 60 anys després. Aquesta és, com a mínim, la intenció de la seva propietària, Olga Ferrer, que va adquirir l’edifici en una subhasta l’any 2001.

Situat al marge esquerre del riu Llobregat i als peus de la muntanya de Montserrat al terme municipal d’Esparreguera, la Puda és un edifici inclòs dins l’Inventari Arquitectònic de Catalunya, construït a mitjans del segle XIX i que gràcies a les aigües sulfuroses, el paisatge i les característiques del complex el van convertir en un dels balnearis més preuats de l’Estat espanyol de l’època. La utilització de les aigües per a cures de bany amb una orientació mèdica va començar l’any 1818. Eugeni d’Ors, Narcís Oller o Jacint Verdaguer van ser alguns dels hostes il·lustres que van fer-hi més d’una nit al balneari.

L’any 1958 va tancar les portes provocat pel fenomen d’estiueig a la platja. Ferrer assegura que tenen “l’avantprojecte enllestit amb diversos inversors i hem xifrat en 20 milions d’euros la recuperació de l’antic balneari i el 2018 podríem obrir les portes”. Durant una dècada, la propietària ha hagut de recórrer al Tribunal Suprem per fer front als diferents litigis oberts que tenia l’antic propietari que ja ha resolt.

La propietària diu que volen “mantenir al màxim l’estructura original i fer-hi un balneari modern, a l’estil alemany, amb preus populars lluny de l’elitisme que havia distingit la Puda”. Un indret del passat que mira al futur.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram