El projecte del parc rural torna a agafar volada. Foto: Generalitat

Dotze anys després del primer intent de consolidar, sense èxit, el projecte de Parc Rural a Montserrat, els municipis de l’entorn de la muntanya han reprès el debat. L’objectiu del pla és “recuperar l’activitat agrària i donar valor als recursos agrícoles, forestals, ramaders, turístics i culturals de la zona”, segons expliquen els seus impulsors.

El projecte actual, que es va començar a debatre a Collbató fa uns dies, aposta per la creació de la “marca Montserrat” per vincular-la a productes de qualitat produïts en aquesta zona. En total, hi ha onze ajuntaments involucrats de les comarques del Baix –entre els quals també hi ha Abrera, Esparreguera i Olesa–, l’Anoia, el Bages i el Vallès Occidental, de moment.

En una segona trobada, que va tenir lloc fa uns dies a Olesa i va estar organitzada pel Centre d’Estudis Comarcals –en el marc del cicle El Baix Llobregat a debat–, es va remarcar que per fer possible el Parc Rural “cal que administracions, propietaris, pagesos i associacions de productors vagin tots a una i en la mateixa direcció”.

Entre els participants a la trobada a Olesa hi havia Jordi Serra, regidor de Turisme, Patrimoni i Medi Ambient de l’Ajuntament de Collbató.

Jordi Serra va destacar que “el Parc Rural es planteja com una eina de gestió que tot i que s’ha iniciat des dels ajuntaments, no serà un instrument de l’administració, sinó del conjunt dels actors implicats”, com els pagesos, cooperatives, productors i ADF, entre altres.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram