Aspecte del pati de l’escola durant la inundació. Foto: Ajuntament

El passat 5 d’abril l’Ajuntament va haver d’evacuar l’aigua acumulada al pati de l’escola Àngel Guimerà després que s’inundés a causa de la pluja. L’aigua s’acumulava al pati i amenaçava d’entrar a les aules, segons expliquen fonts municipals.

Ara, des del centre asseguren a Línia Nord que “el problema està en vies de solucionar-se”. Segons l’escola, “la Generalitat i l’Ajuntament estan treballant-hi amb els seus tècnics”.

Tot i tractar-se d’un assumpte que és competència de la Generalitat, el consistori se’n va fer càrrec. “Arran de les queixes de molts pares i mares d’alumnes i davant de la gravetat de la situació, l’Ajuntament va optar per enviar a l’escola un camió amb una bomba per poder extreure l’aigua”, expliquen des del consistori.

Segons ha expressat l’alcalde Enric Llorca, és un “problema greu” i per aquest motiu van haver de donar una resposta “urgent”. “És a això al què ens referim quan parlem de les obligacions morals dels ajuntaments. Estem davant d’una competència de la Generalitat però és l’Ajuntament qui actua perquè volem donar respostes concretes als problemes dels ciutadans”, diu l’alcalde, el qual exigeix “una solució urgent i definitiva”.

Segons han dit responsables de la Generalitat al consistori, hi hauria dues possibles solucions: asfaltar el patí, deixant-lo sense sauló, o bé posar una xarxa de drenatge.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram