Sor Lucia Caram oferirà una conferència dissabte 30 d’abril. Foto: YouTube

L’associació Collbató per la Solidaritat ha organitzat un cap de setmana –el del 29 i 30 d’abril– d’activitats que commemoraran el 30è aniversari de la catàstrofe nuclear de Txernòbil, a Ucraïna. Hi assistirà la monja Sor Lucia Caram, la qual oferirà una conferència al Casal de Cultura el dissabte 30 sota el títol de Compromís i Solidaritat.

El programa arrencarà el divendres a les set de la tarda amb la celebració d’un club de lectura amb el llibre On vas, Irina?, obra de l’escriptora Rosa Maria Pascual. La mateixa autora serà l’encarregada de conduir l’activitat, que tindrà lloc a la Biblioteca.

Dissabte 30 d’abril, a més de la xerrada de Caram, s’inaugurarà l’exposició 30 anys de Txernòbil. La mostra ha estat produïda per la International Chernobyl Network i la Federacion Nacional de Acción Social con la Infancia Bielorrusa (FEDASIB). L’exposició es podrà visitar al Casal de Cultura fins al pròxim 7 de maig.

A més d’aquestes activitats, l’associació Collbató per la Solidaritat organitzarà un recapte d’aliments i productes d’higiene adreçada a les famílies del municipi que vulguin aportar el seu gra de sorra.

15 ANYS ACOLLINT MENORS
Collbató per la Solidaritat acull des del 2001 nens i nenes bielorussos –va ser el país que més va patir la contaminació nuclear de la veïna Ucraïna– que pateixen les conseqüències de la catàstrofe, 30 anys després de l’accident, en “vacances mèdiques”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram