Manifestació del 4 de febrer contra els tancaments. Foto: Arxiu

El conjunt de la comarca s’ha alçat davant el possible tancament d’una vintena de línies de P3 al Baix Llobregat per al pròxim curs. Arran d’això, tant la comunitat educativa com les famílies afectades es van concentrar en una protesta el passat dijous 4 de febrer a les portes dels Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament a la comarca, a Sant Feliu.

Els manifestants van demanar que no es tanquin els grups i que es redueixin les ràtios a les aules fins a 20 alumnes per als nous grups de P3. Tant la comunitat educativa com els governs locals de la comarca demanen “diàleg” a la Generalitat. També recorden en un comunicat que “als pressupostos de la Generalitat per al 2015 la subvenció a escoles privades concertades ha pujat el 17,3%, mentre que el pressupost en educació pública es manté retallat en xifres per sota de les del 2010”.

Pel que fa al Baix Nord, a Esparreguera Ensenyament estudia tancar dues línies de P3, així com a Olesa. En aquest últim municipi, la Plataforma Olesa es Mou (POEM) també ha demanat reduir els alumnes per aula i mantenir les 13 línies de P3 que té ara el poble.

Amb tot, el Consell Comarcal va criticar també el possible tancament de les línies de preescolar i va aprovar una moció presentada pel PSC, ICV-EUiA, ERC i CiU en rebuig a la retallada en grups de preescolar i demanant “diàleg” al Govern.

Des d’Ensenyament, per la seva banda, apunten al descens de la natalitat com a causa dels possibles tancaments i expliquen que no tindran cap xifra definitiva fins a la preinscripció, que serà a finals de març.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram