La bandera espanyola oneja al consistori des del dia 17. Foto: Ajuntament

Des del passat dimecres 17 de febrer el consistori sesrovirenc ha hagut de penjar la bandera espanyola a la façana de l’edifici. Ho ha fet després de rebre el requeriment de la delegació del govern espanyol fa uns dies. Manté, però, la senyera de gran format a la façana.

Responent a la petició de la delegació del govern espanyol, també s’ha recol·locat el retrat del rei Felip VI a la Sala de Plens. El consistori, a més, ha informat que ha aprofitat aquests canvis per afegir una fotografia del president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i es manté a la sala l’escut del municipi.

La denúncia a la delegada del govern espanyol a Barcelona la va tramitar el regidor de Locos por Sanes Jaume Ripollès a mitjans de gener. En el text Ripollès afirmava que la nova alcaldessa Carme Rallo (ERC) “va treure les tres banderes –l’espanyola, la catalana i la local– que onejaven sempre davant de l’edifici consistorial i hi va instal·lar una espectacular senyera de grans dimensions”. Segons Ripollès, “en Plens posteriors s’ha preguntat per les tres banderes retirades i l’alcaldessa ha dit que s’estaven rentant”. A més, destaca que “el retrat del rei Felip VI que sempre presidia el Saló de Plens també va ser retirat sense previ avís”.

Davant d’això, l’Ajuntament ha expressat a Línia Nord que “les banderes s’han tornat a col·locar, una vegada rentades i cosides” i afirmen acatar la llei “per evitar qualsevol altra mesura que pugui afectar el municipi”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram