El vessament que es va localitzar al Torrent Mal. Foto: CUP

La polèmica pel presumpte vessament de crom hexavalent al Torrent Mal que va denunciar la CUP fa unes setmanes sembla haver-se resolt. Segons ha explicat a Línia Nord el regidor de Medi Ambient, Emmanuel Ortí, “el líquid que s’hi va trobar no era crom hexavalent”. “Era un líquid blavós que principalment contenia coure”, afirma Ortí, que explica que “s’ha actuat i ja s’ha retirat”.

Feia setmanes que el grup municipal de la CUP havia denunciat el vessament del qual es creia que era crom hexavalent pel seu color i perquè ja s’havien produït fets similars en altres ocasions. La polèmica va arribar quan la CUP va demanar al Ple del 9 de desembre quines mesures emprendria l’Ajuntament davant d’això i va recordar que en els dies anteriors al Ple havien informat l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) i els Agents Rurals sobre l’assumpte, però encara no s’havia fet cap actuació.

Ortí ha aclarit que des de l’Ajuntament “es va avisar l’ACA” després que a finals de novembre “uns veïns ens alertessin sobre l’abocament”. “Es va començar a investigar des del Departament de Medi Ambient dels Mossos, els Agents Rurals i l’ACA”, afegeix Ortí, que recorda que van contractar una empresa especialitzada, “la qual va trigar tres setmanes a analitzar el líquid”.

El regidor lamenta que el procés d’anàlisi durés tant de temps i reconeix que, “si hagués estat crom, hauria estat més contaminant”. De tota manera, van retirar el líquid vessat i el fang que va impregnar. Ortí apunta que “podria ser una empresa del municipi qui hauria vessat el líquid al clavegueram”.

PENDENT DE REPARACIÓ
El vessament es va produir en un tram del clavegueram “delicat”, segons apunta el regidor. “Hi ha un tram trencat i vessa quan plou”, detalla. L’ACA ha demanat a l’Ajuntament que el repari, però Ortí diu que encara no se sap quan es farà, ja que “depèn dels Serveis Territorials de la Generalitat”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram