Un moment de la festa dels Miquelets. Foto: Jordi López

El municipi va celebrar fa uns dies la Festa dels Miquelets, que commemora els fets de 1714 amb diverses recreacions històriques al municipi. També ha estat l’escenari de l’estrena de la segona temporada del musical Fang i Setge, amb Lloll Bertran com a cap de cartell.

Amb tots dos esdeveniments, Olesa assoleix un pes important en la commemoració del 1714. Del 4 al 6 de setembre, doncs, Olesa ha viatjat 301 anys enrere a través d’una recreació històrica dels diferents fets ocorreguts a la vila en el transcurs de la Guerra de Successió.

La Festa dels Miquelets va tenir la participació de centenars d’actors i recreadors històrics, i enguany es van voler potenciar les activitats dirigides al públic infantil. En total, en l’edició del 2015 s’han programat més de trenta activitats.

Es va fer un taller d’ex-libris dels Miquelets; es va inaugurar l’exposició Francesc de Castellví. Narracions històriques de la Guerra de Successió. 1705-1714; i jocs del 1714 i un taller de corones florals, entre altres.

Tot això en l’entorn del campament borbònic, el campament del Regiment de cavalleria Cuirassers de Sant Jordi, el mercat barroc i el campament dels Miquelets, entre altres escenaris destacables.

NOU ÈXIT AL TEATRE
Pel que fa a l’estrena de Fang i Setge, més de 1.500 espectadors ja van assistir al Gran Teatre de La Passió per veure el musical durant el cap de setmana del 12 i 13 de setembre.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram