Juan Jurado

Jurado, a la dreta, rep la vara d’alcaldia de Rivas, esquerra. Foto. Ajuntament d’Esparreguera

Juan Jurado és des d’aquest dimecres nou alcalde d’Esparreguera, en substitució d’Eduard Rivas, nomenat cap del Gabinet de Presidència del nou Govern de Salvador Illa. En el seu discurs d’investidura, Jurado, fins ara primer tinent d’alcaldia, ha dit acceptar el càrrec amb “humilitat” i “tot el respecte”, però també “amb tota la fermesa” que suposa liderar un projecte que coneix i que “ja camina”. “Accepto aquesta responsabilitat des del reconeixement a la feina feta i des del coneixement de la feina que ens queda per fer”, ha afegit. Al seu torn, Rivas, regidor des de l’any 2007 i batlle els últims 9 anys, ha dit marxar “satisfet” de la feina feta i convençut que deixa el municipi “millor que el va trobar”.

El relleu a l’alcaldia s’ha fet en un doble ple extraordinari celebrat a la sala de Plens municipal. Davant la manca d’aforament, el consistori ha habilitat una sala alternativa on els veïns han pogut seguir la sessió en directe.

Juan Jurado, de 33 anys i músic de formació, és regidor a l’Ajuntament d’Esparreguera des del mes de maig de 2019, primer com a regidor d’Educació i Cultura i des del juliol del mateix any com a primer tinent d’alcalde, coordinador de l’àrea de drets socials i ciutadania i regidor de Recursos Humans.

En el seu discurs d’investidura, Jurado, després de posar en valor la feina del fins ara alcalde, de qui ha dit que ha deixat “el llistó molt alt”, ha assegurat que ser el nou alcalde de la seva ciutat és “un honor” que entoma amb l’objectiu de deixar al seu pas “un poble millor” on tothom pugui desenvolupar el seu projecte de vida en pau i llibertat i “on la cultura sigui encara més un pal de paller social i identitari”.

“Treballaré fins a l’últim dia per a construir aquesta Esparreguera des de l’orgull de formar-ne part i des de l’honor i la responsabilitat de ser-ne l’alcalde”, ha assenyalat abans de finalitzar el seu discurs.

Comiat de Rivas

Eduard Rivas es va convertir en alcalde d’Esparreguera el juny de 2015 després que a les eleccions del 24 de maig la seva candidatura fos la més votada. La llista de PSC-Esparreguera, amb Rivas al capdavant, va tornar a ser guanyadora en els comicis municipals de 2019 i de 2023, fent-lo alcalde per tercer cop consecutiu.

Com a alcalde d’Esparreguera ha participat en òrgans supramunicipals com el Consell Comarcal del Baix Llobregat, la Federació de Municipis de Catalunya i el Consell de Governs Locals. El 18 d’octubre de 2023 va ser elegit president de la Federació de Municipis de Catalunya en el marc de la 34a Assemblea General.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram