festa major Collbató

La cultura popular tindrà un pes important a la festa. Foto: Ajuntament de Collbató

Collbató ja escalfa motors per celebrar una nova edició de la seva Festa Major, que omplirà el poble d’activitats diverses del 13 al 16 de setembre, aprofitant la festivitat de Sant Corneli, patró del municipi. El tret de sortida oficial a la celebració tindrà lloc divendres 13 de setembre, a dos quarts de vuit del vespre a la plaça de l’Era. La lectura anirà a càrrec dels Gegants de Collbató.

De fet, el poble enguany vol tornar a reivindicar les seves arrels i els seus signes d’identitat en unes festes que posen èmfasi en la cultura popular. Després del pregó del dia 13, de fet, hi haurà el seguici popular dels Salnitrats, mentre que l’endemà a les sis de la tarda, amb inici a la plaça de l’Era, hi tindrà lloc la cercavila popular, amb els gegants Marta i Mansuet, que recorreran el poble de la mà d’altres colles geganteres.

Programa intens

El dia 15 al migdia se celebrarà, també a la plaça de l’Era, la trobada castellera, amb les colles d’Esparreguera, Esplugues i la Bisbal del Penedès. Aquell mateix dia es farà el correfoc, a dos quarts de 10 del vespre, pels carrers del Casc Antic. Per altra banda, com a convidats especials hi haurà l’escriptor i articulista Jordi Puntí, que el dia 12 a les set de la tarda passarà per la biblioteca Sibil·la Durfort per conversar sobre la seva darrera novel·la Confeti, guanyadora del 64è Premi Sant Jordi.

Pel que fa a la música, destaquen les actuacions de l’orquestra Aquarium, el divendres 13 a dos de 10 del vespre a la pista Martí Gil, on se celebrarà el sopar popular, així com The Papa’s and the Popo’s, que el dia 15 actuaran, a partir de tres quarts d’una de la nit, a la pista esportiva Martí Gil. Per acabar, també cal destacar la segona Mostra d’Artesania i Arts de Collbató, que organitzarà el Col·lectiu d’artesanes del poble el dia 15 a les 10 del matí.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram