Ribas Jurado

Jurado (esquerra) substituirà Rivas (dreta) a l’alcaldia d’Esparreguera. Foto: PSC

La configuració del nou Govern de Salvador Illa a la Generalitat ha comportat canvis a les alcaldies metropolitanes i de la segona corona. Si bé l’exemple més rellevant d’aquests canvis ha estat el nomenament de Núria Parlon, fins ara alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, com a consellera d’Interior, no ho ha estat menys el d’Eduard Rivas, el flamant cap de gabinet d’Illa que ha estat alcalde d’Esparreguera des de fa 9 anys.

Rivas s’acomiada de la gestió municipal al Montserratí i pica ben alt en convertir-se en una de les persones fonamentals de l’equip del president Illa. “És un orgull servir a la màxima institució del país i encara fer-ho de la mà del president Illa, una persona que admiro”, va expressar l’exbatlle en una carta adreçada a la ciutadania a mitjans de l’agost.

Via lliure per a Jurado

Està previst que Rivas renunciï oficialment al càrrec d’alcalde aquest dimecres, dia 4 de setembre, en un Ple extraordinari convocat per elegir nou batlle. Si no hi ha cap sorpresa sonada, el nou mandatari serà Juan Jurado, fins ara primer tinent d’alcaldia a l’Ajuntament i actualment alcalde accidental. L’agrupació socialista local va ratificar la candidatura de Jurado fa pocs dies per unanimitat i res fa pensar que no acabi recollint la vara d’alcalde.

I és que el PSC, la força més votada, però sense majoria suficient, governa Esparreguera gràcies a un acord amb ERC, des d’on han felicitat Rivas per la seva nova responsabilitat. “Sort i encerts”, li desitjaven els republicans quan es va saber que passava a ser cap del gabinet d’Illa. Per tot plegat, res no indica que els republicans votin en contra de Jurado, que comptaria, llavors, amb els vots de la seva formació, el PSC, i d’ERC, cosa que li donaria la majoria necessària per ser nomenat alcalde.

Per la seva banda, Jurado ha lloat la tasca de Rivas al consistori. “L’Eduard ha deixat el llistó molt alt”, ha expressat el futur batlle, que ja ha deixat caure que hi haurà un cert continuisme amb la feina feta per Rivas i el seu equip, del qual ell n’ha format part. “Els grans reptes del mandat estan en marxa i treballarem per a dur-los a terme i treballar pel bé d’Esparreguera”, ha assegurat.

Canvis a la Federació de Municipis

Per altra banda, Rivas també ha hagut de deixar un altre càrrec rellevant, com era el de president de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC), càrrec que ostentava des de feia gairebé un any. El seu substitut serà David Bote, alcalde de Mataró, que ha estat proposat per a presidir l’entitat, segons ha avançat El Periódico i ha confirmat l’ACN.

Els socialistes, amb majoria al comitè executiu de l’entitat, ja ha comunicat la proposta a la resta de formacions que hi tenen representació. L’assemblea general de l’FMC haurà de triar ara el substitut entre la resta de membres del comitè executiu.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram