Collbató

Collbatots (els tres de la dreta), trenquen peres i el PSC queda sol. Foto: Ajuntament de Collbató

El mes de juliol ha estat molt mogut a Collbató. Si bé aquest sol ser un mes previ a l’apagada generalitzada de l’agost, enguany ha portat sota el braç una crisi de govern que ha trencat l’agrupació d’electors Collbatots, ha deixat Junts sense representació al Ple i al PSC governant en minoria.

La nova avinentesa política es va escenificar en el Ple d’aquest mes, en el qual es va donar compte de la renúncia de Sergi Trigo i Tamara Rodríguez com a regidors de govern -Trigo era el tercer tinent d’alcaldia-, que trenquen amb Pau Calsina, l’altre representant de Collbatots, que continua al govern amb el PSC i recull totes les atribucions que tenien Trigo i Rodríguez. I és que el PSC, amb Gemma Rodríguez com a alcaldessa, governava des de l’any passat fruit d’un acord amb aquesta agrupació municipalista, que ara viu els seus moments més difícils.

Durant el Ple Calsina i Trigo van donar les seves respectives explicacions. Per una banda, Calsina va demanar “excuses” a la ciutadania i va reconèixer que els últims mesos havia viscut una sèrie de situacions personals i emocionals complicades.

Una situació “estrictament personal”

Per la seva banda, Trigo va anar un pèl més enllà i va expressar que l’origen del problema té a veure amb una “estúpida situació estrictament personal” que va sorgir el novembre. “Hi ha hagut un allunyament evident entre nosaltres tres”, va afirmar, en referència a Calsina i Rodríguez, el que, de retruc, “ha implicat un apropament d’un de nosaltres al PSC”, en referència a Calsina. L’alcaldessa, al seu torn, va anunciar que continuaria governant en minoria. “No és una catàstrofe”, va dir.

Amb tot, aquesta polèmica ha fet que Junts perdi presència al Ple, atès que la seva regidora, Sílvia Baraldés, abandona la formació i passa a ser regidora no adscrita, ja que hauria estat temptejada pel PSC per entrar al govern, segons informen des de la formació independentista.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram