veins FGC

Una veïna que viu a escassos metres de les vies. Foto: Àlex Recolons/ACN

Els veïns de la plaça 11 de Setembre, i especialment els dels carrers Parlament i Sardana, fa anys que pateixen els sorolls i les vibracions provocades pel constant pas de trens.

Amb freqüències de pas d’uns cinc minuts i amb la circulació de combois de mercaderies de matinada, veïns com la Cristina, que té el balcó de casa a escassos 20 metres de les vies, reclamen una solució definitiva i urgent. “Les molèsties són tot el dia, però a la nit, quan passen els mercaderies, sembla que tinguis els trens dins de casa i és impossible dormir”, expressa aquesta veïna, en declaracions recollides per l’ACN.

Soterrament aturat

Tot i que Ajuntament i Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) fa anys que estan d’acord en construir una coberta sobre les vies, el projecte no acaba de tirar endavant tot i que s’ha licitat ja dos cops.

El problema, segons expliquen els veïns i el consistori, és que les obres s’haurien de fer entre les dues i les cinc de la matinada, les tres úniques hores en què no hi ha circulació de trens. Aquesta limitació, assenyalen, ha fet que els dos cops que el projecte s’ha licitat hagi quedat desert perquè cap empresa ha vist rendible el projecte.

El 2001 es van soterrar parcialment les vies del tren i “no s’ha fet res més”, segons el regidor d’Urbanisme, Joan Jansana, que afegeix que amb l’augment de les freqüències dels trens, les afectacions “també han anat a més”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram