Adf-Esparreguera

Membres de l’ADF d’Esparreguera amb el diputat Jordi Fàbrega. Foto: Diputació de Barcelona

Els projectes ‘Salvem la bassa de Can Cardús’, de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) d’Esparreguera, i ‘Xarxa de vigilància forestal amb intel·ligència artificial per a la detecció de columnes de fum’, de l’ADF de Subirats, han estat premiats amb 11.000 euros cadascun en la 27a edició dels premis que convoca anualment la Diputació de Barcelona.

Amb el premi Jordi Peix per a l’ADF d’Esparreguera, destinat a projectes de sensibilització o educació en matèria de prevenció d’incendis i al qual s’hi han presentat tres ADF, es vol reconèixer el projecte de rehabilitació de la bassa de Can Cardús per fer-hi activitats d’educació mediambiental i gestió forestal sostenible, així com de prevenció d’incendis.

Rehabilitació de la bassa de Can Cardús

En l’entrega del trofeu, el passat dijous 4 de juliol, el diputat Jordi Fàbrega explicava que la bassa de Can Cardús és fonamental per a la preservació de la biodiversitat. Per això, destacava que “amb aquest projecte no només es demostra que les ADF fan una tasca importantíssima en la prevenció d’incendis, sinó que també poden fer una gran tasca pel que fa a la conservació i recuperació d’espais naturals, com és el cas de la bassa de Can Cardús”. 

Els Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals volen reconèixer diferents facetes de la prevenció d’incendis forestals dutes a terme per les agrupacions de defensa forestal (ADF) de la província de Barcelona.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram