Eleccions europees

El PSC s’ha sabut aprofitar de la desfeta de l’independentisme a les eleccions europees. Foto: Guifré Jordan/ACN

Els socialistes s’han imposat amb facilitat a tot el Montserratí i ha millorat els seus resultats respecte als de 2019.

A Collbató ha estat on els socialistes han donat, segurament, la campanada més important, ja que s’han sabut aprofitar de la derrota de Junts+ que ha passat de ser la primera força fa cinc anys amb el 35,9% a ser la segona amb el 22,8%. Per la seva banda, el PSC ara és la primera força a les eleccions europees amb el 23,3% dels sufragis.

A Abrera també s’han produït sorpreses. El PSC ha ampliat la victòria que va obtenir el 2019 i ha registrat el 39,2% dels vots. Així mateix, el PP i Vox han estat els altres grans triomfadors, ja que s’han convertit en segona i tercera força respectivament, per sobre de les formacions independentistes.

Pel que fa a Castellví de Rosanes, el PSC ha aconseguit superar a ERC que havia estat la primera força el 2019. Els socialistes han obtingut el 27,6% dels vots mentre que els independentistes han sumat el 21%.

A Sant Esteve Sesrovires, el 2019 el PSC, ERC i Junts+ gairebé van empatar en percentatge de vots. No obstant això, enguany la situació ha estat ben diferent i els socialistes s’han imposat amb el 30% dels vots. ERC ha assolit el 18,4% i Junts+ el 14%.

A Esparreguera es podria dir que ha passat una cosa molt similar a la succeïda a Sant Esteve. D’una situació d’igualtat el 2019 s’ha passat a una clara dominació del PSC que ha aconseguit el 32,2% dels sufragis.

El guió s’ha repetit a Olesa i el PSC ha obtingut el 32,9% dels vots, ERC el 16,9% i Junts el 15%.

També als municipis més poblats

A grans trets, el que ha passat en aquests municipis s’assimila al que han viscut les poblacions més poblades del Montserratí. A Martorell els socialistes han registrat el 38,5% dels vots, amb més de 24 punts per sobre de la segona formació més votada, ERC (14%), i a Sant Andreu amb el 41,7%, el PSC ha guanyat quatre punts respecte a les eleccions i ha gairebé triplicat el percentatge del PP (15,9%).

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram