Dos arqueòlegs fent comprovacions al castell de Voltrera

Imatge actual de l’antic castell de Voltrera. Foto: Ajuntament

El 13 de maig es va iniciar la tercera campanya d’excavacions arqueològiques al castell de Voltrera, impulsada pel Servei de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica de l’Ajuntament d’Abrera en col·laboració amb la Universitat de Barcelona.

Segons fonts municipals, la recerca ha permès detectar al castell l’existència de diverses fases evolutives, entre les quals destaquen les primeres restes constructives del castell i la capella romànica, la reforma del castell amb cinta de muralla en època baix medieval i finalment les reformes de la masia moderna, la qual va mantenir una funció d’emplaçament fortificat fins al seu abandonament.

Divulgar el patrimoni

La regidora de Patrimoni Cultural i Memòria Històrica, Arantxa Galofré, explica que, amb aquestes campanyes, des de l’Ajuntament pretenen impulsar la recerca del patrimoni arqueològic del municipi “amb l’objectiu de transferir coneixement i divulgar el valor social i històric d’aquest element singular a tota la ciutadania”. Amb aquesta finalitat divulgativa, el 25 de maig es va organitzar una visita guiada al castell.

Els treballs, sota la direcció de l’arqueòleg Walter Alegría i la coordinació científica de Maria Soler, es van portar a terme fins al 24 de maig i formen part del projecte de recerca ‘Priores, senyors i prínceps. Els espais de poder a la Catalunya’.

Excavacions als jaciments del castell de Voltrera i Sant Hilari d’Abrera
WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram