Andreu José Mestres

Mestres, amb el bastó d’alcalde. Foto: Ajuntament de Collbató

Collbató està de dol per la mort d’Andreu José Mestres, qui va ser alcalde de Collbató entre els anys 1983 i 1995. Mestres ens ha deixat als 88 anys i continua ostentant la fita de ser el batlle que més anys ha estat al càrrec. La vetlla de l’exalcalde té lloc avui dimarts, de cinc de la tarda nou del vespre, i demà dimecres, de 10 del matí a una del migdia, al tanatori d’Esparreguera. El funeral serà dimecres, a les quatre de la tarda, a l’església de Sant Corneli de Collbató. El consistori ha decretat tres dies de dol, durant els quals les banderes estaran a mig pal.

Mestres va governar el poble durant 12 anys amb majoria absoluta, tot i que era regidor de l’Ajuntament des del 1979. La primera vegada que va aconseguir el bastó d’alcalde va anar com a independent amb la llista Agrupació d’Electors Unió Ciutadana, i la resta ja amb Convergència i Unió (CiU). Durant els seus mandats es van portar a terme obres com la urbanització del barri del Pujolet, l’adequació del nucli històric i de la Font del Còdol, així com la construcció de la xarxa de clavegueram al centre de Collbató i a Can Dalmases.

També va impulsar que es portés aigua des de la potabilitzadora d’Abrera fins a Can Dalmases, així com la construcció del Casal de Cultura i de l’Esplai de la Salut. Mestres també va ajudar a crear l’agrupacio de bombers voluntaris i la fundació de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) del municipi. El seu darrer acte públic com a exalcalde va ser la inauguració del Casal de Cultura, el juliol del 2014, conjuntament amb la resta de regidors del consistori.

Un altre exalcalde de Collbató, Miquel Solà (ERC), ha enviat el seu condol a la família i ha destacat que Mestres “va ajudar a modernitzar el poble en serveis i equipaments”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram