fgc olesa manresa

Els treballs es faran en diferents punts del traçat entre Olesa de Montserrat i Manresa. Foto: Cedida a l’ACN per FGC

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) realitzarà treballs de millora a la via en el tram entre les estacions de Manresa Viladordis i Olesa de Montserrat, a la línia Llobregat-Anoia. El gruix de l’actuació es farà durant dos caps de setmana (18-19 de novembre i 2-3 de desembre) per minimitzar l’afectació als usuaris i es prestarà un servei alternatiu d’autobusos. El pressupost global de la intervenció és de 3,3 milions d’euros.

Les obres consistiran en la substitució de les travesses de tres ponts i de diferents parts del traçat, i en la renovació de les subjeccions dels trams de via de dos túnels. Per una banda, el de la Puda (de 1.054 metres de llargada), entre les estacions d’Olesa de Montserrat i Aeri de Montserrat. Per l’altra, el túnel de Firmat (de 566 metres), situat entre les estacions de Sant Vicenç-Castellgalí i Manresa Viladordis.

Segons informa FGC en un comunicat, les obres s’emmarquen dins del “constant procés de renovació de les instal·lacions, equipaments i localitzacions per continuar donant un servei de qualitat a les persones usuàries, amb l’objectiu d’assegurar la robustesa de les instal·lacions, el confort de les circulacions i la fiabilitat i puntualitat en el servei”.

Servei alternatiu d’autobusos

FGC informa que, durant els caps de setmana del 18-19 de novembre i 2-3 de desembre, entre els estacions d’Olesa de Montserrat i de Manresa Viladordis hi haurà servei de bus substitutori des de l’inici del servei fins a les 9h del matí i des de les 20h del vespre fins a la finalització del servei. Durant aquestes franges el servei de tren es mantindrà entre les estacions de Barcelona Plaça Espanya i Olesa de Montserrat, i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador.

La resta d’hores (de 9 a 20h) el servei de bus substitutori es reduirà al tram comprès entre les estacions de Monistrol de Montserrat i Manresa Viladordis. En aquesta franja, hi haurà servei de tren entre Barcelona Pl. Espanya i Monistrol de Montserrat i entre Manresa Viladordis i Manresa Baixador.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram