Trobada a Càzeres sur Garonne

Trobada a Càzeres sur Garonne. Foto: Ajuntament de Collbató

A principis d’octubre l’associació d’agermanament Collbatoní va viatjar al poble del sud de França Cazères sur Garonne, a Occitània, per tal de reprendre les activitats de fraternitat entre els dos municipis. L’agermanament està vigent des de fa més de 35 anys.

La representació collbatonina va anar a càrrec d’Anna Díaz, presidenta de l’associació, i de Maria Gallardo, vocal de l’entitat. Les representants de Collbató van ser rebudes per l’alcalde de Cazères sur Garonne, així com per una delegació del comitè de Jumelage, organització que gestiona l’agermanament al municipi francès.

Arran de la represa del contacte entre les dues localitats, la primera de les activitats que es durà a terme en les pròximes setmanes és una exposició fotogràfica, que s’exhibirà tant a Cazères sur Garonne com a Collbató.

Cazères sur Garonne és un poble de poc menys de 5.000 habitants, aproximadament com Collbató, que es troba a uns 55 quilòmetres de Toulose, la capital de la regió d’Occitània.

El municipi té diversos espais protegits i espais naturals de gran interès ecològic, de flora i de fauna, com ara la vall de la Garonne de Boussens à Carbonne, que pertany a la Xarxa Natura 2000 de la Unió Europea.

La relació d’agermanament entre els municipis de Cazères sur Garonne i Collbató va començar el 10 d’octubre del 1986, ara fa 37 anys.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram