participació montserratí 23J

Caiguda de la participació al Montserratí en el 23J Foto: Ariadna Comas / ACN

El segon avançament de participació de les 18 h de la tarda ha deixat una dada significativament més baixa que la de les eleccions del novembre de 2019. Al Montserratí hi ha hagut un 50,2% de participació de mitjana, el que suposa una caiguda de 11 punts respecte a les últimes generals. Tanmateix, es tracta d’una xifra lleugerament per sobre de la mitjana catalana i de la província de Barcelona, on les dades són del 48,7% i 49,2%, respectivament.

Els tres municipis del Montserratí amb més participació són Castellví de Rosanes, Collbató i Abrera, amb 52,3%, 52,2% i 51,1%, respectivament. Amb tot, cap població de la zona ha tingut un increment de la participació.

Per altra banda, Esparreguera i Martorell són les localitats amb menys participació, amb 48% i 48,2%, respectivament. De fet, són les baixades més altes del Montserratí: amb caigudes de 12,1 i 11,8 punts, també respectivament, respecte a les últimes eleccions generals.

Pel que fa a la resta de municipis, de més a menys participació es troben Sant Esteve Sesrovires, Olesa de Montserrat i Sant Andreu de la Barca, amb dades del 50,4%, 49,9% i 49,4%.

De totes maneres, cal tenir en compte que aquestes dades de participació no contemplen el vot per correu, que en el cas de la província de Barcelona hi ha hagut 228.057 sol·licituds.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram