Cartell campanya contra el mosquit tigre

Cartell campanya contra el mosquit tigre. Foto: Consell Comarcal

L’Ajuntament de Martorell, en coordinació amb el Servei de Control de Mosquits (SCM), ha posat en marxa la campanya Ajuda’ns a deixar sec el mosquit tigre per frenar la seva proliferació i conscienciar la població per prendre mesures a casa. La campanya se centra a desaconsellar deixar recipients plens d’aigua a balcons, terrasses i jardins, i fer córrer l’aigua acumulada en estructures exteriors fixes. A més, posa l’èmfasi en la importància del control per evitar l’expansió del mosquit tigre.

De fet, destaquen que la responsabilitat és compartida entre particulars, per mantenir la salubritat de les finques i espais privats, i consistoris, encarregats de fer control de plagues a l’espai públic i d’informar.

L’Ajuntament de Martorell fa més de vint anys que manté un conveni amb el SCM. Per una banda, difon la campanya i envia la targeta informativa de les mesures a seguir a més d’un miler de cases unifamiliars del municipi. Per l’altra, fa un tractament plaguicida anual allà on es poden acumular larves, com ara el clavegueram.

L’arribada del mosquit tigre

El 2005 va arribar el mosquit tigre al Montserratí i ja s’hi ha instal·lat definitivament, fent-se notori amb la calor, de maig a novembre. A diferència dels mosquits comuns, el tigre pica de dia i es reprodueix en petites quantitats d’aigua acumulades en recipients que es troben a l’exterior.

 

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram