Eduard Rivas (PSC) va ser el més votat. Foto: PSC

El PSC d’Eduard Rivas i ICV-EUiA d’Emmanuel Ortí han anunciat recentment un principi d’acord de govern, amb el qual sumarien nou regidors al Ple –sis dels socialistes i tres dels ecosocialistes–. En un comunicat emès conjuntament per les dues forces el passat dissabte 6 de juny, el PSC i ICV-EUiA van mostrar la seva voluntat de formar un govern d’esquerres que inclogui també la CUP i ERC. D’aquesta manera, sumarien set regidors més –cinc de la CUP i dos d’ERC–, assolint la majoria absoluta.

Si finalment s’arribés a aquest acord, a Esparreguera governaria una coalició d’esquerres forta, amb setze regidors. “Hem d’aprofitar l’oportunitat sorgida del 24 de maig on els partits d’esquerra i progressistes de la vila hem recuperat l’hegemonia”, indiquen al comunicat socialistes i verds.

Davant d’això, la CUP ha lamentat el principi d’acord “bilateral”. Segons expliquen, havien mantingut dues reunions amb el PSC per establir un futur pacte de govern abans que els socialistes anunciessin el seu acord amb ICV-EUiA. “Diumenge 7 de juny, hi havia convocada una tercera reunió”, expliquen des de la CUP, a la qual finalment no hi van assistir, perquè van entendre que “el PSC donava per trencades les negociacions”.

Malgrat tot, però, la CUP ha dit que es mantindran “oberts a continuar amb les converses”. Ara cal esperar a dissabte per saber com acaba tot.

LA FUTURA OPOSICIÓ
Si finalment es materialitza el pacte d’esquerres, a l’oposició hi haurà CiU, encapçalada per Joan Paül Udina, alcalde en funcions –que va perdre dos regidors i es queda només amb dos–; C’s, amb dos; i el Partit Popular, que va perdre dos regidors i s’ha quedat amb només un. AIESPA, IRS i PxC no han obtingut representació.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram