Ana Úbeda pot repetir com a alcaldessa. Foto: Arxiu

Els resultats dels comicis a Collbató van deixar com a vencedora la candidatura del PSC, liderada per Ana Úbeda, l’actual alcaldessa, la qual ha governat durant els darrers dos anys en un mandat repartit entre el PSC i CiU –els dos primers anys l’exconvergent Ramon Ferrer va ser l’alcalde–.

Ara, pocs dies abans de la constitució del consistori el pròxim dissabte 13 de juny, hi ha un ampli ventall de possibilitats de pactes. La més sonada podria deixar el PSC d’Ana Úbeda sense l’alcaldia si ERC, GIC i CiU arribessin a un acord, ja que sumarien majoria absoluta. També seria possible reeditar un acord entre socialistes i convergents. O bé entre el PSC i ERC, que tindrien encara més força, amb vuit representants.

Els socialistes van guanyar un regidor respecte dels passats comicis, mentre que ERC va protagonitzar l’ascens més visible de la jornada i va passar de tenir un regidor a tres, de manera que es va instal·lar en la segona posició. Pel que fa al GIC, va perdre un representant i s’ha quedat amb dos regidors. Quant a CiU, completa el Ple amb un regidor –en va perdre un–. A l’altra cara de la moneda, sense cap regidor, hi ha el PP i la Candidatura Cívica per Collbató (CCC), amb la qual s’havia presentat com a cap de llista Ramon Ferrer després d’haver estat expulsat de CiU i del govern.

Les possibilitats són moltes i caldrà esperar per saber com queda finalment el Ple.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram