El Pla afecta part de l’A-2. Foto: Google Maps

La Comissió de Política Territorial i d’Urbanisme de Catalunya (CPTUC) va aprovar fa uns dies iniciar la redacció del pla director urbanístic (PDU) del Baix Llobregat Nord. Aquest se centrarà en l’àmbit d’Abrera, Martorell i Sant Esteve Sesrovires delimitat per l’A-2 a l’est, la B-224 al sud, el vial de Seat a l’oest i el futur traç del quart cinturó i el torrent gran d’Abrera, al nord.

Es tracta d’un projecte estratègic per a la zona, que compta amb una posició territorial privilegiada per la seva proximitat amb l’àrea metropolitana i la seva connectivitat –on es preveu també executar l’enllaç amb el Corredor Mediterrani en un futur–. A més, el pla contempla ser un impuls a l’activitat econòmica que gira entorn de la indústria automobilística, amb Seat com a centre neuràlgic.

Els objectius del PDU del Baix Nord, a més d’impulsar econòmicament la zona, són la construcció d’un doble sistema d’espais lliures que permeti preservar els valors ambientals del de l’espai i, alhora, minimitzar l’impacte paisatgístic; garantir un model de mobilitat sostenible i fer una ordenació que tingui en compte també la integració dels teixits residencials de l’entorn.

EL PDU DEL DELTA, EN MARXA
A més del PDU del Baix Nord, al sud de la comarca també s’ha aprovat fa poc el del Delta, que afecta els municipis de Gavà, Viladecans i Sant Boi.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram