Remodelació Passeig Catalunya Martorell

Inauguració de la remodelació del Passeig Catalunya. Foto: Facebook Ajuntament

La remodelació del passeig de Catalunya s’ha dut a terme amb l’objectiu d’eliminar les barreres arquitectòniques, crear més espais verds i gaudir de més indrets de trobada, tant per a persones grans com per a infants. La inauguració es va fer el diumenge 27 de novembre al matí i l’acte va comptar amb xocolatada i espectacles de cultura popular i animació infantil, així com parlaments de diferents membres del govern municipal.

Ara per ara, el passeig de Catalunya té una superfície de 16.000 metres quadrats, dels quals gairebé 7.000 són d’espai verd. Durant les obres de remodelació s’ha eliminat l’amfiteatre obert, que s’ha cobert i convertit en una plaça, s’han plantat més de 3.000 flors i 70 arbres (sumats als més de 200 que ja hi havia), i s’han instal·lat noves zones infantils i mobiliari urbà, com bancs, cadires, fonts i fanals.

Sobre les modificacions, la regidora de Serveis Urbans i Via Pública, Elisabeth Plaza, ha declarat que “a la banda del Camí Fondo teníem unes barreres arquitectòniques que no facilitaven l’accés al passeig. Ara tot ha quedat molt més diàfan. Hem fet una rambla de vuit metres per gaudir-la tots”. A més, també ha volgut agrair a l’Associació de Veïns de Buenos Aires per la col·laboració i ha afegit que “continuarem treballant per l’urbanisme al servei de les persones i perquè tinguem orgull de poble”.

L’alcalde Xavier Fonollosa també ha destacat que és una via que uneix els barris de Camí Fondo i Buenos Aires i que “calia posar-la al dia i fer-la encara millor per tenir un poble més amable i agradable”.

De fet, l’obra original es va dur a terme fa 30 anys i va ser inaugurada per l’exalcalde Salvador Esteve, que també ha participat de l’acte per estrenar la remodelació. Esteve ha explicat que en el seu moment “es va fer una gran obra cobrint la trinxera de la Renfe, però les obres són com les persones, ens envellim”.

Per recordar el procés al qual s’ha sotmès el Passeig Catalunya durant les últimes dècades, es van instal·lar plafons durant la inauguració per recordar com era l’àrea quan encara hi havia la trinxera de la Renfe.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram