‘Quan parles fas màgia’

La mostra ‘Quan parles fas màgia’ per promoure el català. Foto: Ajuntament

La mostra Quan parles fas màgia, organitzada pel Consorci per a la Normalització Lingüística, es troba al vestíbul del Complex Educatiu de Torrent de Llops fins a l’11 de novembre. L’exposició és itinerant i neix amb l’objectiu de promocionar la campanya del Voluntariat per la Llengua.

Aquest curs les parelles lingüístiques s‘han incrementat fins a un total de 60 a Martorell, el que suposa un 50% més d’inscrits que l’any passat. Sobre l’augment de participants, Andreu González, responsable del Servei Local de Català al municipi i regidor de cultura, declarava després de la presentació de l’exposició que “sigui o no un fet circumstancial, demostra que és un programa exitós de la Secretaria de Política Lingüística de la Generalitat”.

Tant la mostra com el servei de voluntariat busquen fomentar l’ús social del català. L’activitat consisteix en trobades setmanals entre una persona voluntària catalanoparlant i un aprenent, normalment nouvingut.

L’alcalde, Xavier Fonollosa, destaca la importància de saber parlar català per viure amb normalitat a Catalunya. Explica, a més, que “a Martorell és on tenim més inscrits del Consorci i això és molt bo. No només per aprendre la llengua, sinó per fer una relació social i que la integració sigui molt més ràpida”.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram