Sinia

El nou parc, ple de gom a gom pel concert d’India Martínez. Foto: Ajuntament

L’Ajuntament de Martorell va inaugurar dissabte passat el Parc Central del futur barri de la Sínia, un espai de 20.000 metres quadrats de zona verda per passejar i amb tres àrees de joc infantil. Es tracta, tal com afirma l’alcalde Xavier Fonollosa, del “parc urbà més gran del Baix Llobregat Nord”. Per celebrar aquesta inauguració, al llarg de la tarda hi va haver activitats i tallers familiars, així com una mostra de cultura popular, però el moment àlgid de la jornada va arribar a la nit, amb el concert d’India Martínez. La cantant va aplegar més de 12.000 persones.

L’obertura del Parc Central demostra que l’esperat barri de la Sínia cada cop està més a prop de fer-se realitat i permet al consistori avançar en el seu objectiu de crear un nou centre neuràlgic a Martorell. Així, a més d’habitatges, comerços i serveis, el nou barri tindrà una gran àrea verda, “un pulmó al mig dels barris més poblats”, en paraules de la regidora de Via Pública, Elisabet Plaza.

La cara ‘B’ de tot plegat

Com que mai no plou a gust de tothom, la inauguració del Parc Central de la Sínia ha despertat les crítiques de diversos veïns a les xarxes socials. Quan es va anunciar el concert d’India Martínez, alguns ja en van criticar el cost (més de 67.000 euros), i ara hi ha hagut crítiques per l’estat en què ha quedat la gespa després de l’esdeveniment multitudinari. D’altra banda, gent que viu a tocar del nou barri ha denunciat que s’hi fan botellots i curses de cotxes a les nits.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram