Foto: Àlex Recolons/ACN

El maquinista d’FGC que va morir en l’accident que va tenir lloc dilluns a Sant Boi de Llobregat era un martorellenc de 29 anys.

L’accident es va produir entre les estacions de Sant Boi i Molí Nou quan un tren de mercaderies va descarrilar i va impactar contra el tren de viatgers que conduïa el jove de Martorell. A causa del xoc, una vuitantena de passatgers van quedar ferits de poca gravetat i l’endemà ja van ser donats d’alta.

Una de les passatgeres d’aquell comboi ha explicat que, a parer seu, el maquinista va “frenar el tren tant com va poder abans de l’impacte”. “Si no, les conseqüències podrien haver estat pitjors per als passatgers. Gràcies al conductor”, ha piulat la dona, que viatjava amb la seva filla.

Condol a Martorell

Martorell està de dol per la pèrdua sobtada d’aquest jove, que va néixer al municipi i que durant anys va estar molt vinculat a un dels clubs esportius locals.

L’alcalde Xavier Fonollosa va traslladar ahir les seves condolences a la família i amics del noi i va explicar que s’havia posat a disposició de la família. “És un dia molt trist per a Martorell”, deia, en un missatge publicat a les xarxes socials.

A més, el Ple municipal del mes de maig va començar amb un minut de silenci en record i homenatge al jove. També el president de la Generalitat, Pere Aragonès, i el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, així com altres alts càrrecs, han comunicat el seu condol per aquesta tràgica mort.

Investigació

Les causes del sinistre encara s’estan investigant. El jutge d’instrucció número 5 de Sant Boi de Llobregat, en funcions de guàrdia, va obrir diligències el mateix dilluns sobre l’accident ferroviari, segons van informar fonts judicials. Per ara, la causa està oberta i el jutjat està pendent de rebre la informació de la investigació dels Mossos d’Esquadra.

En paral·lel, la presidenta d’FGC, Marta Subirà, va reconèixer en declaracions a RAC1 que també “cal obrir una investigació interna”, i el comitè sindical de CCOO a FGC ha demanat “una investigació justa i fora del focus mediàtic” i que vetlli per la “privacitat i reputació” dels treballadors. El síndic de greuges també ha obert una investigació d’ofici per esclarir els fets.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram