Joan Manuel Homar i Imanol Ulacia

Joan Manuel Homar i Imanol Ulacia a l’entrega de premis. Foto: Ajuntament

La gala d’entrega de premis de la 47a edició del Premi Vila de Martorell, que es va celebrar divendres passat al vespre a El Progrés, va coronar el barceloní Joan Manuel Homar i el basc Imanol Ulacia com a grans guanyadors. Homar es va endur el guardó de la categoria de poesia en català per l’obra Ningú, mentre que Ulacia va guanyar en la categoria de poesia en castellà amb El mundo.

Tots dos veuran editats els llibres de poemes que els han donat la victòria en aquest certamen i, a més, han rebut un premi de 2.000 euros. Però no són, ni molt menys, els únics premiats en aquesta 47a edició del Premi Vila. Jaume Almirall va guanyar el premi a la millor traducció de clàssics ‘Memorial Montserrat Ros’ per la traducció de Cal·lírroe, de Caritó. Aquest guardó també implica l’edició de l’obra i 2.000 euros. D’altra banda, Albert Garcia es va endur el premi al millor microrelat, dotat amb 400 euros, per El llenç.

Premis locals

El Premi Vila compta també amb set categories locals. En aquest sentit, destaca el premi al millor llibre en prosa, que va guanyar Joan Isart; el guardó al millor conte, que va ser per a Manuel Pablos, i el de millor poema, per a Andrea Montoya.

Per últim, en les categories infantils i juvenils, els guardonats van ser Laia Hernández, Júlia Folqué, Natàlia Álvarez i Eva Arias.

WhatsAppEmailTwitterFacebookTelegram